Bodi del rešitve - naš planet potrebuje manj odpadkov - skupaj lahko to naredimo

Ko boš končal/a z branjem te strani, bo po svetu prodanih novih 5 milijonov plastenk za enkratno uporabo. Utapljamo se v plastiki in samo recikliranje ni dovolj. Če ne bomo ničesar storili, bo v oceanih do leta 2050 na tone več plastičnih odpadkov kot pa bo rib.

Življenjski cikel plastike

Od vse kadarkoli proizvedene plastike je bilo reciklirane le približno 9 %. 12 % je bilo sežgane, 79 % pa je končalo v naravnem okolju ali na odlagališčih. Skoraj vsa plastika je bila zasnovana tako, da je trajna, zato v neki obliki obstaja še danes.

Združimo se, da bi spremenili razmere: SodaStream obljuba

Verjamemo, da lahko že tako majhna stvar, kot je priprava gazirane vode doma, povzroči velike spremembe v svetu. Do leta 2025 bo družba SodaStream z našega planeta odstranila 67 milijard plastičnih plastenk za enkratno uporabo, da nam ne bo treba iskati novih.

Začne se z našo steklenico za gaziranje. Vsaka steklenička SodaStream bo prispevala k odpravi več tisoč plastičnih steklenic za enkratno uporabo ter ohranila naš planet zdrav in čist za vse.

Združimo se, da bi spremenili razmere: Vaš vpliv

Daleč največji vpliv je vaš. Uporabniki sistema SodaStream po svetu so preprečili, samo v letih 2017-18, da bi več kot 6,3 milijarde plastenk in pločevink onesnaževalo naše okolje. Hvala vam, SodaStreamer-ji!

Boj proti plastenkam za enkratno uporabo je del DNK družbe SodaStream

Tvoj domači aparat za pripravo gazirane vode ti omogoča, da drastično zmanjšaš porabo plastenk za enkratno uporabo.
 
Predstavljaj si, da zmanjšaš ogljični odtis odpadkov, ki nastajajo pri proizvodnji in logistiki plastenk za enkratno uporabo. Naša Zemlja potrebuje manj odpadkov in več iskrivosti!
 
Plastenke za gaziranje SodaStream PET je mogoče ponovno uporabljati 3 leta, vsaka pa pomaga odpraviti kar 1282 plastenk za enkratno uporabo.
 
Tvoji mehurčki tudi niso več omejeni na tvoj dom ali pisarno. Plastenka My Only Bottle ti omogoča, da vodo vzamš s seboj, gazirano ali ne gazirano in to kamor koli, kar še dodatno zmanjša potrebo po plastiki za enkratno uporabo.
 
Na poti varuj planet! 
 

Cilindri CO2 za gaziranje še dodatno prispevajo k zmanjšanju količine škodljivih odpadkov. Ob vsaki zamenjavi je tvoj prazen cilinder steriliziran, pregledan in napolnjen s svežim CO2.

Ena od najboljših stvari pri reševanju sveta pred plastiko za enkratno uporabo je, da se ti ni treba odpovedati svojim najljubšim pijačam ali žrtvovati okusa.

Z različnimi okusi in prilagodljivimi možnostmi si lahko prepričan/a, da je hidriranje s pijačo SodaStream boljše zate in za planet.

Že imaš napravo SodaStream in želiš narediti še več?

Zaveži se, da se boš en mesec izogibal/a plastiki za enkratno uporabo. Začni z majhnimi koraki, tako da izbereš en izdelek s spodnjega seznama in se mu odpoveš za en mesec, ali pa si postavi izziv in navdihni druge z izogibanjem “velikim štirim”: